‏יום רביעי ‏17 ‏אפריל ‏2024
הים התיכון
 
המישלמה
 
מפת יפו
 
פורטל יפו  עסקים ביפו  שטולן יפואי
שטולן יפואי
לקראת חג המולד בעיצומו של החורף הקר, אנחנו מביאים לכם את המתכון לעוגת החורף של משה אהובי מפיס אוף קייק. לצד שוקו חם, זה מושלם!
 מאת: מערכת הפורטל
‏יום ראשון ‏19 ‏דצמבר ‏2010. צילומים: יח"צ
שקדים וצימוקים... לפנק, לפנק!
שקדים וצימוקים... לפנק, לפנק!
שתף |
 
קונדיטוריית Piece of Cake ביפו מציעה בימי חורף אלו את עוגת חג המולד המסורתית "שטולן".
העוגה היא יבשה ונשמרת לאורך זמן, ומחירה הוא 35 ₪ (משקלה כ-600 גרם).
אבל למה לקנות אם אפשר לעשות בבית?

השטולן הינה עוגת חג מולד מסורתית בניחוח וניל, המכילה בין היתר: שקדים, אגוזים, צימוקים, גרידת לימון וגרידת תפוז.
לכל עיר גרסה משלה לשטולן, כאשר חלק מהעוגות אף מכילות מרציפן וקליפות פרי הדר מסוכרות או דובדבנים.



שטולן מסורתי נוסח אהובי
 
לערבל במיקסר את כל הרכיבים הבאים (עם וו  K):
125גרם חמאה
170גרם סוכר
קורט מלח
גרידת תפוז
גרידת לימון
3 כפות רום לבן/ליקר דובדבן
מעט תמצית וניל
5 טיפות תמצית שקדים
 
להוסיף לתערובת את הביצים אחת אחת ואח"כ את הגבינה והריבה:
2 ביצים
200 גרם גבינה 9%
כף ריבת משמש
 
 
לערבב את החומרים היבשים שלהלן בקערה נפרדת:
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
50 גרם שקדים קצוצים
100 גרם צימוק בהיר
100 גרם צימוק כהה
2 כפות קוקוס
350 גרם קמח תופח
 
להוסיף למיקסר ולערבל עד לאיחוד כל החומרים. לישה מיותרת תיצור עוגה כבדה.
ליצור מהתערובת שתי כיכרות ארוכות ולהניח על תבנית אפייה.
לחמם תנור ל-180 מעלות.
לאפות כ 30-40 דקות (עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש).
מיד בהוצאת העוגה מהתנור יש למרוח כל כיכר ב-50 גרם חמאה מומסת ולפזר אבקת סוכר בנדיבות.
מומלץ לעטוף את העוגות בנייר כסף.
להגשה - לפרוס בסכין לחם לפרוסות דקיקות.
ועכשיו... ללקק את השפתיים...

תגיות:   עסקים ביפו   קונדיטוריות ביפו   

תגובות  לכתבה זו 3 תגובות  
תגובה לכתבה
שלחו כתבה
הדפסת כתבה
 1.  פרסמו עוד מתכונים כאלה!!
מאסטר שף , (19/12/2010)
 2.  אין על פיסאוףקייק, גאווה מקומית! (לת)
יפואית גאה מהמרונית , (19/12/2010)
 3.  רק למה, למה
יפואי, יפו, (21/12/2010)
יריד תוצרת הארץ
קיבוץ גלויות של טעמים,אוספים ומוצרים
החברה מס' 1 לשיווק מגרשים ונכסים מורכבים
    
כתבה תמונה             
כתבו לנו |  תקנון האתר |  פרסמו אצלנו |  מפת אתר |  קישורים |  כתבים מובילים |