גל של חורף הולך לפקוד אותנו השבוע (אם נאמין לתחזית...) וזה הזמן למרק מהביל.
אם יוצא לכם לקפוץ לקפה עלמה, תוכלו לטעום ממרק מיוחד של עדשים ובטטה במחיר של 29 שקלים כולל לחם וחמאה.
אם בא לכם להישאר בבית מתחת לשמיכה, תוכלו להכין לכם קדרה ביתית משלכם. הנה המתכון:
מרק עדשים ובטטה
חומרים:
1/4 כוס שמן זית
1 בצל קצוץ
1 גזר פרוס
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
1 בטטה חתוכה לקוביות
200 גרם עדשים כתומות
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות אבקת מרק עוף
1.5-2 ליטר מים לכיסוי
תבלינים לפי הטעם: פלפל לבן, כורכום, כמון, מלח, סומק
1 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
· שמים את שמן הזית, הבצל, הגזר, תפוח האדמה והבטטה בסיר; ומטגנים עד להשחמה.
· מוסיפים עדשים כתומות, פטרוזיליה, אבקת מרק עוף, תבלינים ומים; ומבשלים כחצי שעה.
· טוחנים את המרק במעבד מזון או ב"סטיק".
· מוסיפים 1 מיכל שמנת מתוקה.
|