בקונדיטוריית Piece of Cake מכינים אוזני המן בעבודת יד, מבצק חמאה דקיק ופריך, נימוח בפה, העשיר במילויים איכותיים, ביניהם: מילויים קלאסיים של פרג, אגוזים, תמרים ושוקולד; אוזני המן במילוי חדש וייחודי של פיסטוק; אוזני המן בריאות מקמח מלא; ואוזני המן ללא סוכר במבחר טעמים.
רוצים לעשות לבד בבית? הנה מתכון לאוזני המן מקמח מלא ופירות יבשים:
חומרים לבצק הפריך:
200 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר חום כהה
כמה טיפות תמצית וניל
2 חלמונים
1/4 כוס מיץ תפוזים (60 מ"ל)
2 כפות שומשום
325 גרם קמח מלא
1/2 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
חומרים למילוי:
100 גרם צימוקים
50 גרם שזיפים מיובשים
50 גרם תאנים מיובשות
50 גרם משמש מיובש
40 גרם סוכר חום (לא חובה)
1/2 תפוח עץ סמית (60 גרם)
1 כף מיץ לימון
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
להכנת הבצק הפריך: יש לעבד את כל החומרים המופיעים תחת חומרים לבצק למשך זמן קצר בפולסים במג'ימיקס, לאסוף לכדור, לעטוף בניילון נצמד, ולשים במקרר לשעה לפחות.
לטחון את כל החומרים של המילוי במג'ימיקס.
לרדד הבצק על משטח מקומח לעובי 3-4 מ"מ, ולקרוץ עיגולים בגודל 7-9 ס"מ.
לשים בעיגולי הבצק את המילוי בעזרת כפית או שק זילוף.
לסגור לצורת אוזן המן ולסדר בתבנית אפיה.
לחמם תנור ל-170 מעלות, ולאפות אוזני ההמן בין 14-20 דקות.
המלצה: ניתן לשמור את אוזני ההמן כ-10 ימים.