במרכזה של ככר קדומים בבניין מימים ההם של הפחה הטורקי נמצאת " אבראג' " המסעדה של המזלות שמגישה דגים, פירות ים ובשרים.
התארחנו שם לארוחה לרגל השקה של התפריט החדש.
מקום של כיף לשבת על המאזטים לנשנש, ללגום בירה קרה או יין ולאכול דג טרי שעלה ברשת או פירות ים. אפשר לנסות את הבשרים, בטח את הצלעות והאנטריקוט. |
משמעות המילה אבראג' בערבית היא – מזלות, והמקום קרוי על שם גשר המזלות ותריסר הסמטאות העוטפות את המסעדה, כל אחת קרויה על שם מזל אחר מגלגל המזלות. המסעדה, המציעה ארוחות בוקר מפנקות, ארוחות צהריים וערב עשירות לצד תפריט יינות משובחים, שוכנת במבנה עות'מני בן למעלה מ-100 שנה ומחולקת לחללים עתירי קשתות, מרפסת ציורית המשקיפה על הים ופאטיו יפיפה.
מעבר לחצר הציורית פנים המסעדה מאוד מרשים ביופיו. אז התיישבנו ויין שרדונה 2010 של יקב מדבר נמזג לגביעים. היין הזה ליווה את הארוחה וניחוחות הפרי הירוק וטעם הענבים התאים לי כמו כפפה.
פתיחה מרשימה
על השולחן הונחו מאזטים ומנות ראשונות בשפע:
חמוצי הבית שהזכירו לי ניחוחות יפואים רומניים
- לחם הבית שכבש אותי והכניע את כל דיאטת האנטי פחמימות שלקחתי על עצמי מדובר בבריוש מתקתק משובץ פירות מתוקים ומצופה בשמן זית שומשום וקצח. לחם הבית הכובש
- כדורי נשנוש של גבינת חלומי מטוגנת בציפוי פריך עם שמן זית ותבלינים וגם מטבל שאת הלב מרנין.
- פטריות פורטבלו עם מדליון גבינת עיזים, הפטריות הבשרניות ניצלו וטעמן היה לעילא. לידן ערמה של עדשים שחורות כמו קוויאר שחור.
- סביצ'ה מעולה מדג טרי בצל סגול והמון לימון ואהבה הגיש לנו את המיטב של הים התיכון לצלחת.
- טבעות של קלמארי בציפוי פריך עם רוטב צ'יזיקי היו עשיות ממש נפלא והגישו לנו מנה ים תיכונית ממש קלאסית.
- אנטיפסטי של ירקות עם מדליוני גבינת עיזים שהשתלבה היטב בטעמים של הירקות הקלויים.
- ומנה מקסימה של קוקי סן ז'אק בצדפה ומוסלין שרימפס עם קוויאר מנה שלא רק חזותית יפיפייה אלה טעימה כמו הגישו אותה מנחה לפוסידון אל הים המיתולוגי. ממנות הפתיחה
- צלחת עמוסת שרימפס בשמן זית חמאה רוטב שהחמיא להן כמו חתן לכלה.
העדיפו להזמין פירות ים
במנות העיקריות דגמתי ממרכז השולחן את צלעות הטלה שהיו מעולות לטעמי, הן הוגשו עם תפוחי אדמה אפויים מיוחדים וטעימים אולם התוספת שהונחה על השולחן – פריקי משלימה את הטעם המזרח תיכוני היפואי הרבה יותר. והאמת אני ורחלי חיסלנו לבד צלחת שלמה.
מנה נוספת מיוחדת בעיקר בהגשה שלה היא שרימפס בסגנון אבראג' שמוגש בעטיפה מרשימה עשוי ברוטב שמנת, עגבניות, בזיליקום בחריפות מעקצצת. מנה שרק פותחת לך את התיאבון.
בעיקריות הזמנתי פורטרהאוס, האמת המנה שלי שהוזמנה מדיום הייתה סבירה ברובה למרות שכל שהתקרבתי לעצם היא הייתה רייר. אלא שרוב הסועדים האחרים שהזמינו פורטרהאוס החזירו מה שאולי אומר שבמסעדה שמתמחה בדגים ופירות ים לא מומלץ להזמין בשרים. אלא שאברג' היא מסעדה ביסטרואית שאמורה להגיש בשרים משובחים ולא כך היה!
האנטריקוט שדגמתי מיונית היה טוב מאוד מה שאומר שהיה כנראה כשל נקודתי בפורטר. ובכל זאת זה לא היה צריך לקרות.
מנה אחרת שהייתה מרשימה מאוד הייתה קדירת פירות ים קלמרי, שרימפס, מולים וסרטנים כחולים ברוטב שמנת וירקות פיקנטי. כל טוב מהים התיכון. בהגשה הראשונה היה מלוח מדי והוחזר בסיבוב השני הייתה בסדר, גם טעמתי ממנה והיה לי טעים.
בצלחת הקינוחים אהבתי מאוד את המלאבי היפואי האמיתי שהיה נפלא, פאי התפוחים היה טעים אבל מעט שרוף וחבל כי עם המייפל יצא מאוד טעים. לא טעמתי את הסופלה ורק נגיעה מהגלידה - כי צריך לשמור על הפיגורה.
מיקום ייחודי, אוכל טעים
לסיכום, מקום של כיף לשבת על המאזטים לנשנש, ללגום בירה קרה או יין ולאכול דג טרי שעלה ברשת או פירות ים ואפשר לנסות את הבשרים בטח את הצלעות והאנטריקוט.
וחשוב ליהנות מהמקום, כי הוא באמת ציורי ומיוחד.
הציון : 5 על ההקדמות , 3 על העיקריות
|