‏יום חמישי ‏28 ‏מרץ ‏2024
הים התיכון
 
המישלמה
 
מפת יפו
 
פורטל יפו  עסקים ביפו  מסעדות מבפנים - ביפו
מסעדות מבפנים - ביפו
מפגשים ובישולים עם השפים המובילים
 מאת: מערכת הפורטל
‏שבת ‏08 ‏פברואר ‏2014.
מסעדות מבפנים 2014
מסעדות מבפנים 2014
שתף |

מסעדות מבפנים 2014

חגיגה קולינרית במסעדות ברחבי העיר תל אביב-יפו והזדמנות להכיר, לטעום ולגעת בעולם המסעדנות בדרך שאינה אפשרית בדרך כלל. 
 
ארבעה ימים של מפגשים יוצאי דופן עם השפים של המסעדות המעניינות ביותר בעיר, ארבעה ימים שיספקו הזדמנות נדירה לשוחח עם השפים פנים אל פנים, לשמוע מהם על דרכם המקצועית ועל המסעדות שהקימו, להיחשף ליומיום המעשי של שף במסעדה ולבשל מנות תחת הנחייתם המקצועית (וגם לאכול אותן).
 
בונסיירה איטלי
27.2 , 17:00-19:30
מחיר: 300 ₪
שף איל לביא ושף-קונדיטור משה משעלי ברוקח שוק
הזדמנות ללמוד מהשף איל לביא ומהשף-קונדיטור משה משעלי איך הם מכינים את הקינוחים הקלאסיים של המטבח האיטלקי: טירמיסו של קרם מסקרפונה, עוגיות קנטוצ’יני, ליקר אמרטו וסירופ קפה; פנקוטה ים תיכונית מחלב עזים, עם מי ורדים, קליפות תפוזים מסוכרות, רחת לקום ופיסטוק; עוגת ריקוטה אפויה עם דובדבני בר, וניל וצנוברים; וזביונה של מרסלה ואגסים (אגרו דולצ’ה).
צילום:בועז לוי
צילום:בועז לוי
תוך כדי הסדנה יוגשו המנות למשתתפים לטעימה.
מנחים: שף איל לביא ושף-קונדיטור משה משעלי.
נקודת מפגש: רוקח שוק, שוק הנמל, מחסן 12, נמל תל אביב, טלפון: 03-7162757.
 
גשם של ריזוטו
שף-שותף פז רוטנברג באיטלקיה בפשפשים
מחיר: 150 ₪
26.2.14 – 16:00
27.2.14 – 16:00
מפגש עם פז רוטנברג, שף-שותף במסעדה שיספק הצצה למכלול ההיבטים המרכיבים את עבודת המסעדן: איך בונים קונספט למסעדה, איך מעצבים, מה כולל מערך התפעול היומיומי של מסעדה ואיפה בכל זה נכנסת התשוקה למקצוע. חלקו המרכזי של המפגש יוקדש למנה המשלבת טעמים קלאסיים במטבח האיטלקי – ריזוטו דלעת (עם מרווה, שקדים ואמרטו). הוא יכלול הדגמה של הכנת המנה משלב אפס ועד הטעימה החגיגית וכן הסבר כללי על הריזוטו לסוגיו. 
תוך כדי ערבוב יוגשו למשתתפים טעימות של מנות ריזוטו נוספות ומנות מובחרות נוספות של המסעדה בהן קלמארי עם שעועית ומנגולד וניוקי דיאבולו. לאורך המפגש יוגש יין אדום או לבן מבית יקב קסטלני, ולסיום תחולק מזכרת מהמסעדה.
מנחה: שף פז רוטנברג
נקודת מפגש: איטלקיה בפשפשים, רחוב עולי ציון 16, יפו, טלפון: 03-6829678.
 
שיחה וארוחה
יוחאי קוסביצקי ושי גורביץ' בפלימרקט
 27.2.14-1.3.14 - 17:00
מחיר: 170 ₪   
מפגש יוצא דופן עם השף של מסעדת פלימרקט, יוחאי קוסביצקי, ועם הבעלים של המסעדה, שי גורביץ’, בו ישוחחו עם המשתתפים על חוויותיהם כמסעדנים, יספרו איך הקימו את המסעדה יחד עם קבוצה של 8 מסעדנים ואנשי חיי לילה, איך מצאו את המקום ועיצבו לו קונספט, איך מתמחרים מנות ואיך מתמודדים עם העלויות הגבוהות של חומרי הגלם בארץ ועם חוסר היציבות בשוק, ישתפו בטריקים של מסעדנים ועוד. לאורך כל המפגש יוגשו יין ומנות מתפריט המסעדה.
מנחים:  שף יוחאי קוסביצקי ושי גורביץ’.
נקודת מפגש: מסעדת פלימרקט, רחוב רבי יוחנן 8, שוק הפשפשים, יפו, טלפון: 03-6202262.
 
טעימה עיוורת
הילה אלפרט והשפים של מסעדת Black Out
26.2.14 – 20:30
מחיר: 220 ₪
מפגש עם הילה אלפרט ועם צוות השפים של מסעדת Black Out, פרננדו זלס ומשה חג’ג’, שיתקיים בחושך מוחלט. ערב שהוא חוויה גסטרונומית מאתגרת חושים, שיכלול טעימה של מנות ירקות, קטניות, חיטה, שקדים ומיני עלים. במפגשים יספרו השפים על הייחוד של בישול והרכבת מנות במסעדת חושך בה מראה המנות לא משחק תפקיד ולעומת זאת חושי הטעם, הריח והמישוש מתחדדים.
מנחים: הילה אלפרט וצוות השפים של מסעדת Black Out, פרננדו זלס ומשה חג’ג’.
נקודת מפגש: מסעדת Black Out, נמל יפו.
ההכנסות מפעילות זו תרומה למרכז נא לגעת.
צילום:טלי דולין
צילום:טלי דולין
 
טריקים של הגשה
שף ניר צוק במסעדת קורדליה
1.3.14 משעה 10:00
מחיר: 300 ₪
סדנה מעשית עם השף ניר צוק במסעדת קורדליה שבה ילמד טריקים של שפים ואיך הופכים חומרי גלם פשוטים למנות מפוארות. הסדנה תכלול טעימות של המנות שיוכנו במקום.
מנחה: שף ניר צוק.
נקודת מפגש: מסעדת קורדליה, רחוב יפת 30, יפו, טלפון: 03-5184668.
 

תגיות:   מסעדות מבפנים   גורמה ביפו   מסעדות ביפו   עסקים ביפו   מסעדת שף ביפו   אירועים ביפו   קולינריה ביפו  

תגובות  לכתבה זו 0 תגובות  
תגובה לכתבה
שלחו כתבה
הדפסת כתבה
יריד תוצרת הארץ
קיבוץ גלויות של טעמים,אוספים ומוצרים
החברה מס' 1 לשיווק מגרשים ונכסים מורכבים
    
כתבה תמונה             
כתבו לנו |  תקנון האתר |  פרסמו אצלנו |  מפת אתר |  קישורים |  כתבים מובילים |