‏שבת ‏20 ‏אפריל ‏2024
הים התיכון
 
המישלמה
 
מפת יפו
 
פורטל יפו  עסקים ביפו  וכל הכבוד ל"שר(ה)"
וכל הכבוד ל"שר(ה)"
המסעדה הבולגרית של יפו היא מקום-מפגש נוסטלגי למקומיים, וגם לאנשים כמונו, שנדלקים על תבשיליה האיכותיים של השפית.
 מאת: ראובן לייב
‏יום שני ‏25 ‏ינואר ‏2010. צילומים: פורטל יפו
ניסים ופאני בעמדת הגריל
ניסים ופאני בעמדת הגריל
שתף |
מבחר מרקים
מבחר מרקים
בימי שישי בצהריים נוהגת המושבה הבולגרית של יפו, על שלושת דורותיה, להתכנס במסעדת "שרה" (רחוב יהודה הימית 2) ולהמתין בכיליון-עיניים ובפה פעור לתבשיליה האגדיים של פאני.
כבר 40 שנה שהיא עומדת, בשקדנות ראויה לציון, מאחורי הסודות הקולינריים שהנחילה לה אמה, שרה, וששום מסעדה בולגרית אחרת לא הצליחה, עדיין, לעלות על עקבותיהם.

אפילו אנחנו, שאיננו נמנים עם העלייה הבולגרית המפוארת, שומרים לשרה-פאני אמונים, וביום שישי בצהריים, כשהמסעדה מתמלאת עד אפס מקום, שמור לנו בה מקום של קבע.
מי שמתגעגע, כמונו, לאוכל ביתי, בימים אלה של פרוס החורף -  זה המקום! 
מסביבנו ישובים שחקני-כדורגל ואוהדים של "היידה יפו", חברי ה"פרלמנט" המקומי, אנשי עסקים וסתם אנשים כמונו.
פתחנו במרק מהביל של שעועית, שאין כמוהו לחמם חדרי-בטן ביום קודר ומצמרר.
כבד על הגריל עם תוספות
כבד על הגריל עם תוספות
בת הזוג התפתתה למרק - כבש גזעי, ושנינו התענגנו, באותה מידה, על מרקינו הטעימים.
בצד המרק הוגשו לחם הבית וצלחת גדושה בלוטיניצה - ממרח-פפריקה פיקנטי של פלפל אדום מגורס ומתקתק, שהיה ממש מעולה.
כמנת-ביניים הגיע ביורק -  המאכל הלאומי של יהודי בולגריה: שני פלפלים שחומים מן התנור, ממולאים בגבינה לבנה שמיימית, ששום טבחית, זולת פאני, אינה מיטיבה להכין כמותם.

אוכל שופע בריאות
על-אף הלחץ של מסעדה מלאה, לא בוששה העיקרית לבוא. הפעם הגענו שנינו לעמק השווה ונדלקנו על כבדי-עוף בגריל, בתוספת אפונה וגווץ' מבושלים.
פיסות הכבד הטריות והנימוחות היו עשויות כהלכה ובשום מסעדה אחרת לא טעמנו כטעמן המופלא. גם הירקות המבושלים, שהוגשו בצידן, הזכירו לנו את תבשילי הבית שלנו מן העבר.
אילו היו אמהותינו בחיים, מן הסתם היו מתענגות אף הן על המנות שופעות הבריאות של ה"בי.12", וחזקה עלינו שמהיעדרו של הויטמין הזה לא נסבול, לפחות בעת הקרובה.
אילו היו אמהותינו בחיים, מן הסתם היו מתענגות אף הן על המנות שופעות הבריאות של ה"בי.12", וחזקה עלינו שמהיעדרו של הויטמין הזה לא נסבול, לפחות בעת הקרובה.
את הארוחה הדשנה ליוו פחיות של תה צונן בטעם אפסק וספרייט.

אף שהתמלאנו כדבעי, לא היינו מוכנים, בשום פנים ואופן, לוותר על הקינוחים המדהימים, מעשי-ידיה להתפאר של פאני.
מנת אשורה ומנת קרם קרמל
מנת אשורה ומנת קרם קרמל
כמנהגי, בחרתי במעדן הבולגרי-לאומי "אשורה" -  שהוא מקפא של חיטה ואגוזים טחונים, שטעמו יישק שפתיים.
כמנהגה, בחרה בת הזוג בקרם-קרמל, שגם הוא לא בייש את הפירמה.
קפה טורקי ניחוח, שפאני מיטיבה כל-כך לבשלו, היה האקורד האחרון בסעודת המלכים שלנו.

החשבון הסתכם ב- 195 שקל, שעליו הוספנו תשר של 30 שקלים לשירות אדיב ומסור.
את "שרה" זיכינו ב- 10 נקודות - הציון המירבי בסולם הקולינרי.
ועכשיו לא נותר לנו אלא לצפות, בכיליון-עיניים ובפה פעור, עד למפגש הקרוב אצל "שרה".
 
 לפרטים על מסעדת שרה - לחצו כאן

תגיות:   ביקורת מסעדות ביפו   מסעדת שרה ביפו  

תגובות  לכתבה זו 1 תגובות  
תגובה לכתבה
שלחו כתבה
הדפסת כתבה
 1.  אני אוכל שם כבר 15 שנה
אריק, יפו, (25/01/2010)
ג'אסיה-אסייתית יפואית
אסיה ביפו העתיקה - מסעדת ג'אסיה
שקד אקספרס
    
כתבה תמונה             
כתבו לנו |  תקנון האתר |  פרסמו אצלנו |  מפת אתר |  קישורים |  כתבים מובילים |